Про розлучення з вагітною дружиною (або розлучення між подружжям, що мають дитину до одного року) та можливість не реєстрації по місцю проживання одного з батьків новонародженої дитини

  Згідно ст. 110 СК Позов про розірвання шлюбу не може бути пред’явленим протягом вагітності дружини та протягом одного року після народження дитини.

Крім випадків коли один із подружжя вчинив протиправну поведінку, яка містить ознаки злочину, щодо другого з подружжя або дитини.

 Чоловік, дружина мають право пред’явити позов про розірвання шлюбу протягом вагітності дружини, якщо батьківство зачатої дитини визнане іншою особою.

Чоловік, дружина мають право пред’явити позов про розірвання шлюбу до досягнення дитиною одного року, якщо батьківство щодо неї визнане іншою особою або за рішенням суду відомості про чоловіка як батька дитини виключено із актового запису про народження дитини.

Крім того, опікун має право пред’явити позов про розірвання шлюбу, якщо цього вимагають інтереси того з подружжя, хто визнаний недієздатний.

По другому питанню – Так, можна не реєструвати по місцю проживання одного з батьків місце проживання новонародженої дитини.  Правове регулювання: Закон України “Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні”, Порядок реєстрації місця проживання та місця перебування фізичних осіб в Україні та зразків необхідних для цього документів, затверджено Наказом МВС Україні від 22.11.2012 № 1077, зареєстровано в Міністерстві юстиції України від 18.12.2012 р. за № 2109/22421.

On Січень 3rd, 2017, posted in: Блог Адвоката by
Разработка логотипа и дизайн Брендбук.